Nagyvilág

Internetes oldal az elvált szülők közötti feszültség enyhítésére

Az egyedülálló interaktív oldal a gyermekelhelyezéssel és a közös feladatokkal kapcsolatos feszültségek enyhítésében segít.

A honlapot egy belga férfi hozta létre, miután belefáradt a volt feleségével való civakodásba. “Öt évvel a válásom után hiába kerestem egy honlapot, amely segített volna, hogy sérülések nélkül, semleges területen megszervezhessem a volt feleségemmel egyetlen fiuk mindennapi életét” – mondta el a 35 éves Gill Ruidant, aki értetlenkedve vette észre, hogy az interneten nincsen ilyen szolgáltatás.

A 2houses.com célja, hogy könnyen használható felületet nyújtson a szülőknek, amelyen egyeztethetik a láthatások időpontját, elszámolhatják a közös költségeket, információkat cserélhetnek a gyermekekről (iskolai bejegyzések, orvosi vizsgálatok, ruhaméret, fényképek). Bizonyos bejegyzésekbe, például a láthatás menetrendjébe, a gyermek is betekinthetnek.

“A “szülőtárssegítő” jövő februárjáig ingyenesen érhető el, a végleges változat fizetős lesz (szülőnként és havonta hat euró, azaz 1880 forint).

Az angol nyelven is elérhető honlapnak máris mintegy 700 felhasználója van, többen közülük az Egyesült Államokban vagy Japánban élnek. “A piac ígéretes, mert csupán Európában 40 millió az elvált vagy különélő szülők száma” – magyarázta Gill Ruidant, aki céget is alapított a honlap üzemeltetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik