Nagyvilág

Ungváron fizetnek a fémtolvajokért

Jelentős pénzjutalmat ajánlott fel Ungvár polgármesteri hivatala azoknak, akik segítenek leleplezni a csatornafedél-tolvajokat és a lopott fémtárgyakat megvásárló fémhulladék-kereskedőket.

Ungváron rendkívüli mértékben elharapózott a fémből készült csatornafedelek lopása. Mivel éjjelente több tucatot visznek el belőlük a város utcáiról, Viktor Pogorelov polgármester bejelentette, hogy 10 ezer hrivnya (kb. 285 ezer Ft) pénzjutalmat fizetnek annak, aki nyomra vezeti a hatóságokat a csatornafedél-tolvajokat és a lopott fémtárgyakat felvásárló kereskedőket illetően – adta hírül kedden az ua-reporter.com ungvári hírportál.

Pogorelov azt is közölte, hogy Ungvár utcáin hatezer csatornanyílás található, s a városnak napi átlagban 30 ezer hrivnya kára keletkezik abból, hogy a fedelüket ellopják. A város költségvetéséből nem futja ezek maradéktalan pótlására, nem is szólva a nyitott csatornanyílások jelentette balesetveszélyről, amely egyaránt fenyegeti a gyalogosokat és az autósokat –  tette hozzá.

Ungvár vezetésének egyetlen reménye az, hogy a kilátásba helyezett komoly pénzjutalom segít lebuktatni az egyébként nehezen tetten érhető fémtolvajokat. A városban ugyanis az év eleje óta mindössze hét csatornafedél-tolvajt fogott el a rendőrség. A polgármesteri hivatal abban is eltökélt, hogy azonnal bezáratja azokat a fémhulladék-átvevőhelyeket, ahol kommunális tulajdonból származó lopott fémet találnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik