Nagyvilág

Verekedés után halálos lövöldözés Koszovóban

Egy koszovói szerb férfi meghalt, két másik pedig megsebesült, egy szerbek és albánok közti verekedés után kitört lövöldözésben.

A szerdán történt összecsapás az etnikailag megosztott Kosovska Mitrovica városában történt, ahol szerbek és albánok verekedtek össze. A lövések azután történtek, hogy a rendőrség megpróbálta szétválasztani a verekedőket. A koszovói rendőrség közlése szerint három szerb, köztük egy rendőr sebesült meg a lövésektől. Később a sebesültek egyik belehalt súlyos sérüléseibe.

A koszovói szerb kisebbség többsége a balkáni ország északi, Szerbiával határos részén él. A térségben az elmúlt időben kiéleződött a feszültség, mert a helyi szerbek szeptember óta vehemensen ellenzik az albán többségű pristinai kormány azon erőfeszítéseit, hogy ellenőrzése alá vonjon két, Koszovó és Szerbia közötti határátkelőt.

A koszovói kormány – attól tartva, hogy a szerdai incidens újabb erőszakhullámot indíthat el Észak-Koszovóban – gyorsan reagált, közleményben élesen elítélte az erőszak alkalmazását, és nyugalomra intette az ország lakosságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik