Nagyvilág

Bűnös Michael Jackson orvosa

Az 58 éves Conrad Murray-t gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek a popkirály halála miatt.


Conrad Murray rezzenéstelen arccal fogadta, hogy bűnösnek találták (Fotó: AFP)

A két éve elhunyt Michael Jackson rajongói örömujjongással fogadták, amikor a Los Angeles-i esküdtszék több napig tartó fontolgatás után bűnösnek mondta ki a Jacko orvosát a popsztár halálában. A hét férfiból és öt nőből álló testület szerint Conrad Murray orvost gondatlanságból elkövetett emberölésért terheli felelősség. Murray faarccal fogadta az ítéletet.

Michael Jackson amerikai popénekest 2009. június 25-én találták holtan Los Angeles-i lakásában, alig három héttel azelőtt, hogy megkezdte volna londoni koncertsorozatát. Halálát a propofol nevű erős altató túladagolása okozta. A vád szerint a popsztár magánorvosa adagolta túl a szert, míg a védelem azzal érvelt, hogy nem a magát ártatlannak valló Murray, hanem Jackson volt az, aki a halálos adagot beadta magának.

Murray-t bilincsben vezették el a bíróságról. A már két éve óvadék ellenében szabadlábon védekező orvost az büntetéséről szóló, november 29-ére kiírt tárgyalásig rácsok mögött tartják. Jackson magánorvosa négy évig tartó börtönbüntetést kaphat, de szakértők elmondása szerint valószínűleg csak pár hónapot fog eltölteni a túlzsúfolt kaliforniai börtönökben.

Egy jogászprofesszor szerint abból, hogy őrizetbe vették „elég egyértelmű”, hogy az orvos több mint három évig tartó börtönbüntetést fog kapni. A Reutersnek nyilatkozó jogász azonban hozzátett: „Meglepődnék, ha egy év múlva még mindig rácsok mögött lenne”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik