Nagyvilág

Iraki rendőrök a célkeresztben

Kampányt indítottak a nagyrészt fegyvertelen bagdadi közlekedési rendőrök ellen iraki fegyveres csoportok.

Csak csütörtökön három különböző helyen értek támadások közlekedési rendőröket Bagdadban – jelentette a Reuters. A legsúlyosabb egy kettős robbantásos merénylet volt az iraki főváros északkeleti részén, amelynek 18 halálos áldozata volt. Az első bomba egy rendőrjárőr mellett robbant fel, a második pedig akkor, amikor a mentők megkezdték a sebesültek ellátását. A két robbanásban 37-en sebesültek meg – közölte az iraki rendőrség.

Korábban a város egyik déli negyedében egy orvlövész ölt meg egy közlekedési rendőrt, és sebesített meg egy másikat. A Bagdad északkeleti részén található Szadr negyedben pedig egy útszéli bomba robbant járőröző rendőrök mellet, két rendőrt és egy civilt sebesítve meg. Bombák robbantak még két katonai járőr mellett is az iraki fővárosban, amelyek nyolc civilt sebesítettek meg.

Az utóbbi években jelentősen csökkentek az erőszakos események Irakban, ahol pár éve még véres felekezetek közti harcok dúltak. A biztonsági erők azonban még mindig küzdenek a szunnita és síita fegyveresekkel, amelyek rendszeresen hajtanak végre merényleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik