Nagyvilág

Hajósüllyedés az emírségek partjainál

A 450 tonna dieselt szállító hajó legénységét sikerült kimenteni. A helyi hatóságok dolgoznak a környezeti károk elkerülésén.

A White Whale nevű hajó Umm-el-Kaivein emírség partjától 20 kilométerre süllyedt el, és jelenleg 35 méter mélyen fekszik a tengerfenéken – közölte az állam környezetvédelmi és vízügyi minisztere az előzetes adatokra hivatkozva. Rasid Ahmed bin Fahad elmondta, hogy a minisztérium szakértői még gyűjtik az információkat a hajóról, és keresik a hajómentés legjobb módszerét.

A hajó legénységét sikerült kimenteni, és közülük senki sem sérült meg – közölte a WAM állami hírügynökség. Azt nem tudni, hogy mennyien voltak a hajón. A helyi hatóságok azt sem tudják, hogy a jármű pontosan hol süllyedt el, mikor épült, mekkora, valamint azt sem, hogy mitől süllyedt el és jelenleg milyen állapotban van.

A vízügyi miniszter közölte, hogy mindent megtesznek azért, hogy környezetszennyezés nélkül tudják kiszivattyúzni a hajón lévő dieselolajt. Azt egyelőre nem tudják, hogy szivárog-e az olaj – mondta a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik