Nagyvilág

Markolós daruval lopott terepjárót

Darus teherautóval lopott el, és egyben tett tönkre teljesen egy Jeepet egy amerikai autótolvaj.

Szó szerint elemelt egy terepjárót egy autókerekedés parkolójából egy amerikai férfi, az Indiana állambeli LaPorte városában – jelentette a helyi sajtó. A férfi azonban a hat percig tartó vasárnapi akciójával nemcsak ellopta, hanem egyben tönkre is tette a 2008-as Jeep Wranglert. A férfi ugyanis egy, a képünkön látható járműhöz hasonló, kivágott fák vagy vasúti sínek megemelésére használt darus teherautóval gondolta végrehajtani a lopást.

A meglopott autókereskedés vezetője a WSBT-TV-nek elmondta: ez a legőrültebb autólopási módszer, amiről eddig hallott. „Nem tudtuk, mint gondoljunk” – mondta el Matt Magnuson, aki szerint az ellopott autóban komoly károkat kellett, hogy okozzon a tolvaj. A férfi úgy emelte meg a Jeepet, hogy a daru markolóját belevágta a kocsi két oldalába, ezzel átszakítva az ajtókat és betörve az ablakokat, majd felemelte és a teherautó platójára helyezte.

A nem mindennapi lopást végrehajtó férfi még arra sem figyelt, hogy a kereskedés parkolója jól láthatóan be volt kamerázva, és az eset rögzítve lett. A rendőrségnek csak pár nap kellett ahhoz, hogy elfogják a tolvajt. Az ellopott Jeep azonban nem került elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik