Nagyvilág

Eltiltották halloweentől a szexuális bűnözőket

Nem fogadhatnak gyerekeket halloweenkor a szexuális bűncselekmény miatt elítélt emberek, és házukat sem díszíthetik.

A kaliforniai Riverside megye önkormányzata egyhangú döntéssel szavazta meg a korlátozást – közölte a Riverside Press Enterprise. A rendelettel megtiltották a regisztrált szexuális bűnözőknek, hogy halloweenkor ünnepi díszekkel dekorálják házukat, délután öt óra és éjfél között le kell kapcsolniuk minden külső világítást, és még ajtót sem nyithatnak gyerekeknek.

Az amerikai népszokás szerint ezen az ünnepen, október 31-én este gyerekek járnak házról házra, bekopogtatnak, az ott lakók pedig édességgel jutalmazzák őket.

A megyei önkormányzat egyik képviselője reményét fejezte ki, hogy a szülők megnézik a regisztrált szexuális bűnözők lakóhelyeit ismertető internetes adatbázisokat, mielőtt gyerekeiket elengedik az éjszakai körutakra. Jeff Stone arra is kérte a helyieket, hogy azonnal jelentsék a hatóságoknak, ha egy érintettnél díszeket és égő külső lámpákat látnak – közölte a Press Enterprise.

A rendeletet megszegő emberek vétséget követnek el, és ezerdolláros pénzbüntetéssel, és fél évig tartó börtönbüntetéssel sújthatóak – írta a riverside-i lap. A megyében nagyjából 3 500 regisztrál szexuális bűnöző él, de sokan városokban, amelyekre nem vonatkozik a megyei határozat – közölte az NBCLA.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik