Nagyvilág

Lemondott a brit védelmi miniszter

Liam Fox egy bizalmasa körüli botrány miatt volt kénytelen távozni a brit kormánykoalícióból. Tárcáját az eddigi közlekedési miniszter kapta.

Fox körül az elmúlt napokban egyre nagyobbra duzzadó botrány robbant ki, miután kiderült, hogy egy bizalmasa rendszeresen az ő tanácsadójának adta ki magát, és államközi eseményeken is jelen volt, jóllehet nem állt sem a védelmi tárca, sem a kormányzó Konzervatív Párt alkalmazásában.A 34 éves Adam Werritty tanácsadói “minőségében” a védelmi minisztert számos hivatalos külföldi látogatásra is elkísérte, és több tucatnyi alkalommal járt a minisztérium londoni épületében Fox vendégeként.

Fox az ügy múlt hétvégi kipattanása után hivatalos közleményben elnézést kért, de első nyilatkozataiban még arra tett utalást, hogy nem kíván távozni. A politikus az első miniszter, aki távozott a 17 hónapja alakult konzervatív brit kormánykoalícióból.

David Cameron brit kormányfő pár órával Fox lemondása után már ki is nevezte utódját. A védelmi tárcát Philip Hammond eddigi közlekedési miniszter veszi át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik