Nagyvilág

Nyolc embert lőttek agyon egy amerikai fodrászatban

Gyermekelhelyezési per miatt kattant meg az ámokfutó Kaliforniában. A felesége munkahelyén vérengzett a férfi.

Nyolc ember meghalt, amikor szerdán lövöldözés tört ki a Seal Beach nevű kaliforniai városkában, Los Angeles közelében. Egy lelőtt ember állapota válságos. A fodrászüzlet egyik alkalmazottja a kozmetikai szobába, egy másik pedig a mellékhelyiségbe bezárkózva vészelte át a támadást. Az első sértetlen maradt, az utóbbi azonban megsebesült.

A feltételezett tettest a rendőrök bűncselekmény helyszínétől egy kilométerre autóvezetés közben elfogták. A letartóztatott fehér férfi golyóálló mellényt viselt, de nem tanúsított ellenállást. Az autóban egy lőfegyvert találtak a rendőrök, vélhetően a gyilkos fegyvert.

A véres incidens okairól a rendőrség még nem adott ki tájékoztatást, csak annyit közölt: vizsgálják, hogy milyen kapcsolat lehetett a magányos támadó és a Salon Meritage elnevezésű fodrászatban lelőtt emberek között. Az áldozatok között fodrászok és ügyfelek is vannak, köztük a fodrászat tulajdonosa.

Szemtanúk elbeszéléseire és helyi forrásokra hivatkozó médiainformációk szerint a támadó az egyik dolgozó férje volt. A férfi és a nő között elmérgesedett a kapcsolat a gyermekelhelyezés tekintetében támadt vita miatt. A támadóról a televízióban bemutatott felvételek nyomán kiderült, hogy a feltételezett elkövető neve Scott Dekraai, a fodrászüzletnek pedig volt egy Michelle Dekraai nevű kozmetikusa. Hogy a nő is az áldozatok között van-e, arról egyelőre nincs információ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik