Nagyvilág

Nem nyomoznak Strauss-Kahn ellen Franciaországban

Bizonyítékok hiányában nem indít eljárást a francia ügyészség a nemi erőszak miatt bepanaszolt volt IMF vezér-ellen.

A francia ügyészség közleménye szerint nincsen bizonyíték arra, hogy Dominique Strauss-Kahn nemi erőszakot kísérelt meg Tristan Banon francia újság- és regényíró ellen. Az ügyészség közölte, hogy vannak szexuális zaklatásra utaló bizonyítékok, de azon vád alapján az elévülési idő miatt nem tudnak eljárást indítani.

Banon még júliusban emelt panaszt Strauss-Kahn ellen egy 2003. februári találkozón lezajlottak miatt. Strauss-Kahn a párizsi rendőrségen szeptemberben tartott kihallgatásán elismerte, hogy közeledni próbált az írónőhöz. A francia sajtóban megjelent beszámolók szerint az IMF volt vezetője azzal próbálkozott (sikertelenül), hogy megcsókolja a fiatal nőt, és a kísérletezés sikertelensége nyomán feladta.

Dominique Strauss-Kahn szeptember 4-én tért haza New Yorkból, miután az amerikai igazságszolgáltatás ejtette az ellene folytatott eljárást, amely egy szállodai szobalány nemierőszak-panasza nyomán kezdődött el. A vádló, Nafissatou Diallo végül nem tűnt eléggé szavahihetőnek ahhoz, hogy az ügyészség bízzon az esetleges per megnyerésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik