Nagyvilág

Folyóba zuhant egy turistahelikopter New Yorkban

A közvetlenül a felszállás után történt balesetben egy negyvenedik születésnapján ünneplő ausztrál turista halt meg.

A városnéző helikopter Manhattan 34. utcájának magasságában, egy folyóparton lévő helikopterpadról szállt fel, és szinte azonnal a folyóba zuhant. Szemtanúk elmondása szerint már a gép felemelkedésekor látni lehetett, hogy valami gond van a helikopterrel, amely látszólag teljesen irányíthatatlanná vált, és nagy erővel a vízbe csapódott.

A perceken belül nagy erőkkel kiérkező mentőegységeknek négy embert, köztük a helikopter pilótáját sikerült kimenteniük, de az egyik utas belehalt a balesetbe. Két utast kritikus állapotban szállítottak kórházba, míg a negyedik utast a kórházi kezelés után elengedték.

A halálos áldozat egy ausztrál turista, aki negyvenedik születésnapját ünnepelte rokonaival a helikopteres városnézéssel. A nő a zuhanás után a helikopterben rekedt, és azzal együtt elsüllyedt. Holttestét egy órával később hozták a felszínre.

A baleset okát egyelőre még vizsgálják. A Bell 206-os Jet Ranger típusú gép roncsait már kiemelték a folyóból, és a közlekedésbiztonsági hatóság emberi nemsokára megkezdik átvizsgálását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik