Nagyvilág

Kirúgja kétezer dolgozóját a BBC

A jelenleg 23 ezer munkatársat alkalmazó brit közszolgálati médiánál öt év leforgása alatt hajtanák végre a tömeges leépítést.

Költségtakarékossági intézkedései keretében kétezer munkahelyet számol fel a BBC a következő öt évben – jelentette be csütörtökön a brit közszolgálati médiatársaság vezetője.

Mark Thompson vezérigazgató a BBC televízió londoni központjában tartott állománygyűlésen közölte, hogy a cégvezetés 20 százalékos további költségcsökkentést tervez, tekintettel az előfizetési díj befagyasztására.

A jelenleg 23 ezer munkatársat alkalmazó BBC-nél az elmúlt években már végrehajtottak egy ötezer fős leépítést; ehhez jönnek a csütörtökön bejelentett újabb kirúgások.

A konzervatív-liberális kormánykoalíció a tavalyi költségvetési felülvizsgálat során a 2016-2017-es pénzügyi évig a jelenlegi, 145,50 fontos (50 ezer forintos) szinten befagyasztotta a BBC bevételeinek zömét adó éves előfizetési díjat. Becslések szerint ez reálértéken 16 százalékos bevételcsökkenést jelent a médiatársaságnak az adott időszakban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik