Kultúra

A BBC már a Facebookon is sugároz

Még senki nem próbálta, de a BBC most belevág: sorozatokat oszt meg a Facebookon. Elsőként a Ki vagy, Doki? 29 epizódja kerül fel.

A Facebookon jelentet meg 29 epizódot a Ki vagy, Doki? című sorozatból a BBC – írja a Financial Times-ra hivatkozva a kreativ.hu.  

Márciusban a Warner Bros már kísérletezett videomegosztással a Facebookon, így például A sötét lovag című Batman-epizódot is feltették, de sorozatok streamelésével még senki nem próbálkozott a hálózaton keresztül. A Ki vagy, Doki? részeit később a Top Gear epizódjai követhetik a sorban, de természetesen egyik sem lesz ingyen.

A felhasználóknak az egyre nagyobb körben, főleg online játékoknál használt Facebook credits rendszerben kell majd fizetniük, ha meg akarják tekinteni a sorozatokat. A Ki vagy, Doki?-ból a hatvanas évektől a kétezres évekig lesznek fent részek, de a legújabbak nem. 

A BBC vezérigazgatója, John Smith szerint nagyon fontos, hogy minél hatékonyabban képviseltessék magukat és termékeiket a Facebookon. A Top Gearnek például 12 millió rajongója van az oldalon, és a sorozat weblapjának forgalma is a Facebookról jön. OLVASSON TOVÁBB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik