Nagyvilág

Megtalálták az eltűnt kisrepülőgép roncsait, 18 halott

A repülőgép feketelistás volt, nem utazhatott volna az EU-szabványok szerint; a szörnyethalt utasokat üléseiken, bekötve találták meg.

Meghalt mind a 18 utasa annak az indonéz kisrepülőgépnek, amely két napja zuhant le a délkelet-ázsiai ország nyugati részén – közölték a mentők szombaton, miután megtalálták a szerencsétlenül járt gép roncsait.

A légi irányítók csütörtök hajnalban vesztették el a kapcsolatot a Szumátra északi részéből Aceh tartományba tartó kisgéppel. Az egyik indonéz légitársaság által üzemeltetett Casa C-212-es típusú repülő pilótája néhány perccel később vészjelzést adott le, majd a gép eltűnt a radarok képernyőjéről.

Mint a mentés irányítója a televízióban elmondta, helikopteres csapatuk szombaton reggel Bahorok térségében – Szumátra őserdővel borított hegyvidékén – bukkant rá a lezuhant gépre, s miután ketten leereszkedtek a helyszínre, megtalálták a 4 fős legénység és mind a 14 utas holttestét, üléseikbe becsatolva.

A mentőkben rövid időre feltámadt a remény, hogy túlélőket találhatnak, miután a levegőből felfedezték, hogy a repülőgép törzse épen maradt, s egyik ajtaját nyitva találták.

A francia hírügynökség megemlíti. hogy a gépet üzemeltető Nusantara Buana Air szerepel azon a feketelistán, amely az Európai Unióból elégtelen biztonsági intézkedéseik miatt kitiltott légitársaságokat sorolja fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik