Nagyvilág

Zsoldosok a líbiai felkelõk mellett?

Zsoldosokat, francia és brit "mûszaki szakértõket" fogtak el a megbuktatott líbiai vezetõ emberei egyik utolsó fellegváruknál, a felkelõk által ostromlott Báni Válidnál - közölte Kadhafi szóvivõje.

Músza Ibrahim a szíriai Arrai tévécsatornának vasárnap azt mondta, hogy 17 “zsoldost” fogtak el, akik mûszaki szakértõk vagy tanácsadóként tevékenykedõ tisztek. Nagy részük francia, de van köztük két angol, egy katari és egy olyan ázsiai férfi is, akinek állampolgárságát még nem állapították meg.

A szóvivõ egyéb részletet nem árult el, de azt ígérte, hogy az elfogott embereket késõbb tévékamerák elõtt is megmutatják.
Francia, brit és NATO-tisztségviselõk vasárnap már cáfolták az Arrai tévé jelentését, amely szerint Kadhafi emberei elfogtak néhány NATO-katonát.
A Kadhafi-rezsimet megdöntõ Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) szervezetlen fegyveres erõi napok óta ostromolják Báni Válidot.
Franco Frattini olasz külügyminiszter az Il Messaggero címû olasz lapban vasárnap közölt nyilatkozatában igen valószínûnek vélte, hogy Kadhafi elhagyta Líbiát. A hatalmától megfosztott, s a Nemzetközi Büntetõbíróság által háborús bûnökkel vádolt líbiai vezetõ holléte hetek óta találgatások tárgya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik