Nagyvilág

Állítólag külföldi “zsoldosokat” fogtak el Kadhafi emberei

A NATO cáfolta, hogy katonái fogságba estek volna Líbiában.

Zsoldosokat, köztük francia és brit “műszaki szakértőket”, tiszteket fogtak el Moammer el-Kadhafi megbuktatott líbiai vezető emberei egyik utolsó fellegváruknál, a felkelők által ostromlott Báni Válidnál – állította Kadhafi szóvivője.

Músza Ibrahim a szíriai Arrai tévécsatornának vasárnap nyilatkozva hozzátette, hogy 17 “zsoldost”  kaptak el. Nagy részük francia, de van köztük két angol, egy katari és egy olyan ázsiai férfi is, akinek állampolgárságát még nem állapították meg – fűzte hozzá. A szóvivő egyéb részletet nem árult el, de azt ígérte, hogy az elfogott embereket később tévékamerák előtt is megmutatják.

Francia, brit és NATO-tisztségviselők vasárnap már cáfolták az Arrai tévé jelentését, amely szerint elfogtak néhány NATO-katonát.

A Kadhafi-rezsimet megdöntő Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) szervezetlen fegyveres erői napok óta ostromolják Báni Válidot.

Franco Frattini olasz külügyminiszter az Il Messaggero című olasz lapban vasárnap közölt nyilatkozatában igen valószínűnek vélte, hogy Kadhafi elhagyta Líbiát.

A hatalmától megfosztott, és a Nemzetközi Büntetőbíróság által háborús bűnökkel vádolt líbiai vezető holléte hetek óta találgatások tárgya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik