Nagyvilág

Elaludt a cseh külügyminiszter egy konferencián

Elaludt egy Belgrádban rendezett nemzetközi tanácskozáson a cseh külügyminiszter - szép számú nézõközönség és bekapcsolt tv-kamerák elõtt.

Szombati cseh és szlovák újságok a szerbiai bulvárlap, a Kurir alapján számoltak be az esetrõl. A Kurir címlapsztorit készített Karel Schwarzenberg “legalább félórás meghitt szunyókálásából”, botránynak minõsítve, hogy az akkor történt, amidõn a nemzetközi konferencia résztvevõi a Balkán biztonságáról vitatkoztak.

A Mladá Frota Dnes címû prágai újság ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a cseh diplomácia irányítója parlamenti üléseken is rendszeresen elalszik. A lap kérdésére ezt korábban Schwarzenberg azzal indokolta, hogy “ha sok ember tartózkodik a teremben, és alacsony a levegõ oxigéntartalma, ráadásul pedig a vakító fényszórók miatt kénytelen vagyok behunyni a szememet, akkor nem tudok ellenállni az alvásnak. De persze ügyelek arra, hogy ne mulasszak el fontos dolgokat. Sajnos ez nem mindig sikerül.”

Cseh politikusok nem elõször váltanak ki kuncogást külföldön. Áprilisban bejárta a világot egy videofelvétel, amely Václav Klaus államfõt mutatta, amint egy külföldi látogatás alkalmával feltûnés nélkül zsebébe csúsztatott egy protokoll használatra szánt golyóstollat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik