Nagyvilág

Nőknek álcázták magukat a kabuli diplomatanegyed támadói

A hatóságok burkákat találtak abban a teherautóban, mellyel a támadók fegyvereket szállítottak a diplomatanegyedbe.

Az afgán hatóságok szerint nőknek öltözött fegyveresek csempésztek hatalmas fegyverkészletet abba az épületbe, amely az Egyesült Államok kabuli nagykövetségére és a NATO tálibok által megtámadott központjára néz – közölte szerdán a The Washington Post amerikai napilap internetes hírportálja.

Az értesülés nem sokkal azt követően látott napvilágot, hogy a biztonsági erőknek közel 20 órán át tartó küzdelem után szerdán sikerült végezniük a kabuli diplomatanegyed ellen támadást indító összes tálib fegyveressel.

Szedik Szedikki afgán belügyi szóvivő elmondta, hogy a hatóságok burkákat – az afgán nők által gyakran viselt, egész testet elfedő ruházatot – találtak abban a teherautóban, amellyel a támadók fegyvereket szállítottak az épületbe. “Meggyőződésünk, hogy burkát használtak a helyszín eléréséhez. A rendőrök nagyon tisztelik a nőket” – fogalmazott Szeddiki.

Kedden az afgán főváros szívében található NATO-központ és az Egyesült Államok nagykövetsége ellen összehangolt akciót hajtottak végre tálib harcosok. A NATO közlése szerint az összecsapásokban 14 afgán – polgári személyek és a biztonsági erők tagjai – vesztette életét, további 19 afgán és az atlanti szövetség hat katonája pedig megsebesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik