Nagyvilág

Elhunyt Felix Habsburg

Bátyja, Ottó halála után két hónappal, 95 éves korában Mexikóban elhunyt, az utolsó magyar király és osztrák császár harmadik fia.

Felix Habsburg Mexikóban, San Ángelben halt meg még kedden, de halálhírét csak csütörtökön tették közzé Bécsben. A gyászjelentésben Felix Habsburgot Ausztria főhercegének, Magyarország királyi hercegének és Bar hercegének titulálták. A temetés helyéről és idejéről nem közöltek részleteket.

Felix Habsburg 1916. május 31-én született Bécsben, a schönbrunni kastélyban Zita Bourbon-pármai hercegnő és IV. Károly magyar király – I. Károly oszták császár – negyedik gyermekeként. Szüleivel már az alig hároméves Felix száműzetésbe kényszerült 1919-ben. Testvérével, Károly Lajossal életük során folyamatosan küzdöttek azért, hogy a Habsburg-család visszakaphassa elkobzott vagyonát.

1952-ben házasodott meg, Mexikóban élt és bankárként tevékenykedett. Hét gyermeke született, közülük négy lány – Maria del Pilar, Kinga, Marie Adelheid és Viridis -, valamint három fiú: Carl Philipp, Raimund (Ramón) és István.

Habsburg Ottó júliusi halálát követően Felix volt az utolsó még életben lévő gyermeke az egykori királyi és császári párnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik