Nagyvilág

Turisták estek a vízbe egy gondoláról Velencében

Egy motoros hajó okozta hullám miatt borult fel a gondola, nem messze a Szent Márk tértől. Négy spanyol turista a vízbe esett.

A négy nyaralónak az ijedtségen kívül nem esett baja, azonnal a segítségükre siettek a közelben tartózkodó gondolások, akik partra segítették őket a Hotel Danieli, az egyik legelőkelőbb velencei szálloda közelében.

Egy kényszerű fürdőzés akár jól is eshet az Olaszországot is sújtó mostani, 40 fokos hőségben, de a baleset élénk vitát keltett.

“Egyfolytában ismételgetjük, és két éve az új önkormányzatnak is elmagyaráztuk, hogy a problémát jelent a motoros hajók keltette hullámzás” -– panaszolta Aldo Renato, a gondolások szövetségének elnöke.

“Elég lenne meghosszabbítani a gondolák kikötőhídjait és megváltoztatni a vaporettókét (vízibuszok), hogy a hajóink ne találják közvetlenül szembe magukat a nagyobb hajók okozta hullámokkal” -– mondta Renato.

A probléma különösen súlyos a Danieli szállodánál. A turisták által nagy tömegben használt rakpart köti össze a Szent Márk teret és az Arsenal negyedet, és egymást érik itt a gondolák kikötőhídjai és a vízibuszok megállói. A gondolások elnöke kérte, hogy a hullámzás elleni küzdelem jegyében telepítsenek ide állandó megfigyelőállást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik