Nagyvilág

Túszejtés a Moszkva-Budapest gyorsvonaton

Túszul ejtette három horvát útitársát egy részeg szerb férfi a Moszkva-Budapest nemzetközi gyorsvonaton, Ukrajnában.

Az eset vasárnap történt a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) pályaudvarán, ahová a Moszkva-Budapest expresszvonat helyi idő szerint este kilenc óra körül futott be. A nemzetközi gyorsvonat egyik utaskísérője azzal riasztotta a helyi vasúti rendőrséget, hogy az egyik utas bezárta társait a fülkébe, és a folyosón késsel hadonászva találkozót követel a helyi rendőrség munkatársaival.

A helyszínre rövid időn belül kiérkező rendőrök megállapították, hogy a túszejtő utas egy 34 éves, idegesen viselkedő, ittas szerb állampolgár, aki fülkéjében túszul ejtette három horvát állampolgárságú útitársát. A túszejtő találkozót követelt hazája kijevi nagykövetségének munkatársaival, egy orvossal és az ukrán hatóságok képviselőivel.

A szerb férfi azzal fenyegetőzött, hogy végez horvát utastársaival vagy magával, ha nem teljesítik a követelését – mondta el Szerhij Jefremov, a lembergi vasúti vonalfőnökség rendőrségi szóvivője. A helyszínre hamarosan megérkezett az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) terrorelhárító egysége. A különítmény szakemberei két órán át tárgyaltak a szerb túszejtővel, aki végül elengedte foglyait.

Az elkövetőt a lembergi vasúti rendőrség központjába szállították, és az ügyben az ukrán hatóságok vizsgálatot indítottak.

A Moszkva-Budapest gyorsvonat 2 óra 15 perc késéssel folytatta útját Lembergből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik