Nagyvilág

Facebookozott túszejtés közben

A Facebookos üzenőfalát frissítette és új barátokat szerzett egy amerikai túszejtő, miközben az őt sarokba szorító rendőrökkel tárgyalt.

A drogvádak miatt körözött 36 éves férfi nagyjából tucatnyi új barátot szerzett, és hat üzenetet írt Facebook-oldalára, miközben Utah állambeli motelszobáját a rendőrség kommandósai vették körbe – írta a Telegraph. Jason Valdez egy nővel volt a szobában, akit a helyi rendőrség „túszként” jellemzett. Valdez azonban a Facebookra azt írta, a meg nem nevezett nő önként volt vele, és még egy frissen készített közös fényképet is felrakott magukról oldalára. “Csinos kis “Túszom” van, mi” – írta a képhez Valdez.

A 16 órán át tartó patthelyzet alatt barátai és családtagjai nagyjából száz kommenttel válaszoltak. Egyesek megadásra próbálták rávenni, mások pedig támogatásukról biztosították Valdezt – írta a Telegraph. Egyik barátja még segítséget is adott neki, amikor felhívta a figyelmét egy közeli bokorban bujkáló rendőrre.

A rendőrség végül utolsó bejegyzése után másfél órával megrohamozta a motelszobát, ahol Valdez elbarikádozta magát. A nőt sikerült kivinniük, a körözött férfi azonban a rendőrség szerint mellkason lőtte magát. A legfrissebb információk szerint állapota kritikus, de stabil. Az amerikai hatóságok most azt fontolgatják, hogy eljárást indítanak Valdez egyes barátai ellen, az igazságszolgáltatás akadályozása miatt – írta a Telegraph.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik