Nagyvilág

Pápa ellen tüntettek, mecsetben robbantottak, rengett a föld Japánban [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Szétverték a pápaellenes tüntetést Madridban. Mintegy 150 demonstrálót zavartak el a rendőrök gumibottal a spanyol fővárosban található Puerta del Sol tér közeléből.
Bővebben…

Előrenyomultak a líbiai lázadók. Az ENSZ pénteken bejelentette, hogy feltehetően tengeri úton akciót szervez a Tripoliban rekedt több ezer külföldi kimenekítésére.
Bővebben…

Évi 13,5 milliárd euró adót sunnyognak el az olasz vendéglátósok. Az adóelkerülés jóval elterjedtebb az ország déli részein, illetve a kisebb szigeteken, ahol az eltitkolt jövedelmek aránya eléri a 35 százalékot.
Bővebben…

Őrizetben marad a norvég rém. Négy héttel meghosszabbította a 77 ember meggyilkolásával vádolt Anders Behring Breivik őrizetét pénteken egy oslói bíróság.
Bővebben…

Letartóztattak egy terrortámadással fenyegetőző lengyel tinédzsert. A 17 éves fiú egy közösségi oldalon tett közzé fenyegető üzenetet, a júliusi norvég mészárlásra hivatkozva.
Bővebben…

Robbantásos merénylet egy pakisztáni mecsetben. Legalább ötven ember meghalt, és több mint százan megsebesültek a mecsetet porig romboló robbanásban.
Bővebben…

Erős, az előzetes adatok szerint 6,8-es erősségű földrengés rázta meg pénteken Japán északkeleti részét, Fukusima közelében.
Bővebben…

Kihelyezték a magyar helységnévtáblákat Párkányban. A szlovákiai nyelvtörvény életbe lépésével hatályát vesztő 1994-es táblatörvény értelmében eddig több tucat magyarlakta település nem helyezhetett ki magyar helységnévtáblát.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik