Nagyvilág

Palesztin fiatalt lőttek agyon izraeli katonák

Az eset a Megazi menekülttábortól keletre történt, az övezet középső részén. A fiatal palesztin nem tartozott egyik szervezethez sem hozzátartozói szerint.

Izraeli katonák lelőttek kedd este egy 22 éves palesztin férfit a Gázai övezet határán, miközben közelített az övezetet Izraeltől elválasztó kerítéshez – közölték palesztin egészségügyi források és szemtanúk.

A hadsereg szóvivője megerősítette, hogy katonák tüzet nyitottak egy férfira, akik közelített a kerítéshez, és eltalálták. Nem említette, hogy a palesztinnál lett volna robbanóanyag vagy fegyver.

Az izraeli katonák rendszeresen tüzet nyitnak a Gázai övezet határán a kerítéshez közeledőkre, mert attól tartanak, hogy meg akarják támadni őket, vagy be akarnak szivárogni Izrael területére.

Kedd hajnalban Izrael légicsapásokat hajtott végre az övezetben, megtorlásul egy palesztin rakétatámadásra. Az izraeli támadásokban megsebesült hat palesztin, és közülük egy később belehalt sérülésébe. A Gázai övezetből kilőtt rakéta Beérseva város területén csapódott be, de sérülést nem okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik