Nagyvilág

103 éves apácával találkozik a pápa

Teresita nővér a Madridtól mintegy 100 kilométerre lévő kolostorban él, ahová 1927. április 16-án vonult ba,ugyanazon a napon, amikor Joseph Ratzinger megszületett.

Rendkívüli eseményre készül a 103 éves Teresita nővér: a 84 éve kolostorban élő spanyol apáca hosszú időn után először hagyja el a kolostorát pénteken, hogy Madridban találkozzon XVI. Benedek pápával.

Teresita nővér egyetlen alkalommal hagyta el a kolostort, a spanyol polgárháború (1936-39) idején. A nővér akkor vált híressé, amikor megjelent Jesus Garcia könyve, amely tíz apáca életét meséli el egy kolostor falai között.

“Ki tölthet el 84 évet egy kolostorban anélkül, hogy boldog lenne? Természetesen boldog vagyok” – mondta el az apáca a könyvben. Elmesélte, hogy földműves apjuk arra biztatta őt és a nővérét, vonuljanak kolostorba, hogy megszabaduljanak a nyomortól.

Elismerte, hogy amikor a kolostorba vonult, csak homályos elképzelései voltak arról, milyen élet vár rá, de az évek folyamán megtalálta a boldogságot. “Mindenki szereti a szakmáját. A boldogságot akkor érzi az ember, ha követi az elhivatottságát.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik