Nagyvilág

Nem lesz heteroszexuális büszkeség napja Sao Paulóban

A brazil nagyváros konzervatív polgármestere megvétózta a „meleg büszkeség” megmozdulásokra válaszoló felvonulást.

“Helytelen a melegfelvonulással való összehasonlítás. A heteroszexuálisok nem kisebbség, nem szenvednek hátrányos megkülönböztetéstől vagy agressziótól szexuális beállítottságuk miatt” – indokolta a városi tanács határozatának megvétózását Geraldo Kassabe polgármester.

A melegek Sao Paulóban rendezett eseménye már 15 éve a világ legnagyobb felvonulásai közé tartozik. A legutóbbi, június 26-i karneválon a szervezők szerint csaknem négymillióan vettek részt.

Az ötletgazda Caros Apolinario minden év decemberének harmadik vasárnapját akarta a heteroszexuálisok ünnepnapjává nyilvánítani. A vallási csoportokat képviselő tanácsnok azt bizonygatta, hogy nem a homoszexuálisok elleni akcióról van szó, hanem “előjogaik” elleni tiltakozásról.

Példaként azt hozta fel, hogy a 20 milliós Sao Paulóban minden évben a meleg büszkeség napján hatalmas parádét tarthatnak homoszexuálisok a Paulista sugárúton, ugyanakkor a város nem ad engedélyt ugyanerre az útvonalra az úgynevezett Menet Jézusért felvonulásnak, amelyet neoprotestáns csoportok szerveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik