Nagyvilág

Százéves eső szakadt New Yorkra

Rekord mennyiségű, több mint 20 centiméternyi eső zúdult vasárnap New Yorkra, több helyen áramkimaradást okozva a városban és megbénítva a közúti és a vasúti közlekedést.

A hétfői közlések szerint a JFK repülőtéren a csapadék mennyisége meghaladta a 19,5 centimétert, a Central Parknál pedig a 14,7 centimétert. Ráadásul a meteorológiai szolgálat szerint az eső helyi idő szerint hétfő este 9-ig nem is fog megszűnni. New Yorkban egy nap alatt még sohasem regisztráltak ekkora felhőszakadást az időjárási adatok 116 éve elkezdett rögzítése óta.

Augusztusban a nagyvárosban átlagosan 10 centiméternyi eső esik, vasárnap tehát kéthavi “adagban” részesültek a New York-iak. A Kennedy reptérnél a legtöbb eső, 16 centiméter, 1984. június 30-án esett.

Long Islanden több tucatnyi vonatszerelvény késett a kidőlt fák miatt, vagy annak következtében, hogy a sínek több helyen víz alá kerültek. Az utcai vízátfolyások személyautókat sodortak el. Staten Islanden tűzoltók mentettek ki két építőmunkást, akik egy liftben rekedtek. A felvonóban a víz szintje már a mellkasig ért, amikor sikerült kifeszíteni az ajtót.

.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik