Belföld

Lassan elsündörögnek a felhők

Ma már többórás napsütésben bízhatunk, s a hétvége is ígéretes időjárást tartogat.

Kedden reggel keleten még borult az ég, északnyugat felől azonban szárazabb levegő érkezik, és egyre többfelé kisüt a nap. Napközben már mindenütt csökken a felhőzet, futó záporok csak az Alpokalján és a keleti-délkeleti határon fordulhatnak elő. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet ha lassan is, de fokozatosan melegszik. A csúcs 20-25 fok körül alakul.

Szerdán reggel már nem kell csapadékra számítani, viszont nyugaton és a középső tájakon viharos széllökések is lehetnek. A Duna-Tisza közén gyengén, az északkeleti megyékben erősen felhős lesz az ég, ott zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb 20-24 fok között lesz.

Csütörtöktől aztán már csak elszórtan fordulhat elő kisebb-nagyobb felhőszakadás, a hétvége pedig már napos, száraz időt ígér.

A Balatonnál ma már többórás napsütésben bízhatnak a nyaralók, viszont a szél gyakran megerősödik. A legmelegebb órák 22-23 fokot ígérnek. A tó vize Siófoknál 21 fokos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik