Nagyvilág

Újabb republikánus lép be az elnökjelöltek ringjébe

Rick Perry, Texas kormányzója szombaton hivatalosan is bejelentette, hogy indul a republikánus párt elnökjelölti tisztségéért.

Perry, aki 2000-ben váltotta a kormányzói tisztségben az Egyesült Államok elnökévé megválasztott George Busht, honlapján, majd egy órával később a dél-karolinai Charleston városban tartott beszédjében is megerősítette, hogy harcba száll az elnöki tisztségért.

A kormányzónak háromszor is megválasztott politikus rekordszámú munkahelyet teremtett Texasban, és sikerült visszanyesnie a költségvetési kiadásokat. A szövetségi hatalom éles bírálójaként ismert, s az önmagát mélyen kereszténynek valló Perry ellenzi az abortuszt és a melegházasság engedélyezését.

Perry 61 éves, a légierőben szolgált pilótaként. Bár későn, mindössze az elnökválasztás előtt 15 hónappal jelentette be indulási szándékát, felborítja az erőegyensúlyt a republikánus párt elnökaspiránsai között. A közvélemény-kutatások szerint máris megelőzi az eddigi éllovast, Mitt Romney-t, Massachusetts volt kormányzóját a népszerűségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik