Nagyvilág

Idős férfit vertek agyon a brit zavargók

Belehalt sérüléseibe egy idős férfi, akire hétfőn éjjel támadtak rá a randalírozók, miközben egy tüzet próbált eloltani.

Az eset a zavargások egyik gócpontjában, a nyugat-londoni Ealingben történt, a 68 éves férfi a támadásban szenvedett súlyos fejsérüléstől kómába esett, s a kórházban belehalt sérüléseibe. Úgy tudni, Richard Mannington Bowes megpróbált közbeavatkozni, amikor néhány tinédzser kukákat gyújtott fel. A rendőrség közölte: “Brutális incidens volt, amely egy ártatlan ember halálát követelte.”

A rendőrség az ügyben gyilkosság miatt nyomoz, és közzétett egy képet a feltételezett elkövetőről. Olyan helyiek segítségét várják, akik szemtanúi voltak az esetnek. “Ha ön a képen látható gyanúsított, legyen tisztességes és adja fel magát” – üzente a rendőrség.

Egy helyi férfi már elmondta, hogy látta, mi történt. “A rendbontók felgyújtottak egy kukát, és ráugrottak a férfire, amikor az megpróbálta eloltani a lángokat” – idézte fel.

Ezen kívül négy másik haláleset hoztak eddig összefüggésbe a múlt hét végén kirobbant zavargásokkal: korábban lőtt sebekkel találtak egy férfire az autójában Croydonban – London egyik déli elővárosában -, három férfit pedig Birminghamben gázoltak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik