Nagyvilág

Elfogták az őrült Dougherty-bandát

A három testvért több napja tartó hajsza után, egy karambollal végződő autós üldözés után fogták el a rendőrök.

A sajtóban Dougherty-banda néven elhíresült huszonéves testvéreket, egy sztiptíztáncosnőt és két öccsét Colorado államban kapták el az amerikai hatóságok, egy lövésekkel tarkított autós üldözés után – közölték amerikai lapok. Kettőjüket azonnal elfogták a karambol után, a harmadikat pedig egy rövid ideig tartó üldözés után. A rendőrség közlése szerint egyikük megsérült, de azt nem közölték, hogy melyikük.

A testvérek augusztus másodika óta voltak szökésben, miután rálőttek egy őket igazoltatni akaró rendőrre Floridában. A rendőr nem sérült meg, de nagy szerencséje volt, mert a rá AK-47-es gépkarabélyokból kilőtt 20 lövedék egyike kilyukasztotta autójának az egyik gumiját az óránkénti 160 kilométeres sebességgel folytatott üldözés közben.

Pár órával később már Georgia államban voltak, ahol egy kiraboltak egy bankot, és folytatták menekülésüket keresztül az Egyesült Államokon, és egészen keddig eltűntek a hatóságok elől. Azután fogták el őket, hogy Coloradóban kedden egy túrázó boltban, ahol sátrat vettek, valamint egy Wal-Martban, ahol pedig lőszereket próbáltak vásárolni.

Az amerikai hatóságok, és a testvéreket jól ismerő emberek is attól tartottak, hogy a Dougherty-banda nem fogja megadni magát a rendőröknek, és a végsőkig küzdenek majd letartóztatásuk ellen. Amikor szívbeteg anyjuk megadásra kérte őket, egy SMS-ben csak annyit közöltek vele: “Eljött az ideje, hogy mind meghaljunk”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik