Nagyvilág

Obama visszaszólt a hitelminősítőknek

Az amerikai elnök azt ígérte, hogy a következő hetekben az államháztartás rendbehozatalát célzó, új javaslatokat fog előterjeszteni.

Függetlenül attól, hogyan döntenek egyes hitelminősítő intézetek, az Egyesült Államok mindig AAA osztályú ország volt és az is marad – jelentette ki hétfőn Washingtonban elmondott televíziós beszédében Barack Obama amerikai elnök.

Obama rámutatott, hogy a múlt héten elfogadott deficitcsökkentési megállapodás mellett szükség van az adórendszer reformjára és egyes szociális kiadások csökkentésére, valamint a munkáltatói adókedvezmények és a munkanélküliségi biztosítás érvényességének meghosszabbítására.

Az elnök azt ígérte, hogy a következő hetekben az amerikai államháztartás rendbehozatalát célzó, új javaslatokat fog előterjeszteni, s leszögezte, hogy kormánya a tőle telhető módon támogatni fogja annak a kétpárti bizottságnak a munkáját, amelyet a kongresszus fog hamarosan felállítani annak érdekében, hogy megtalálja a deficit további csökkentésének lehetőségeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik