Nagyvilág

Internetes sztár lett az Új-Zélandra tévedt pingvin

Több mint 120 ezres internetes rajongótábora van már annak a Déli-sarkról Új-Zélandra tévedt császárpingvinnek, amelyet hamarosan visszaengednek a szabadba.

A Táncoló talpak című rajzfilm nyomán Happy Feetnek becézett császárpingvin hat héttel ezelőtt érkezett az új-zélandi Peka Peka Beach partszakaszra, és története azóta az egész világot bejárta. Az állat népszerűségén felbuzdulva az egyik helyi televíziós csatorna egy webkamerát helyezett el a wellingtoni állatkertben vendégeskedő pingvin kicsi, jéggel feltöltött lakrészébe.

Azóta több mint 120 ezren követik nyomon az interneten az állat mindennapjait és a népes rajongótábort szemlátomást cseppet sem zavarja, hogy kedvencük nem csinál egyebet napközben, mint eszik, alszik és alkalmanként ide-oda totyog egy kicsit. A nap történéseit a különböző közösségi oldalakon, a Facebookon és a Twitteren is megvitatják egymással a Happy Feet-rajongó felhasználók.

Az élő közvetítés népszerűségén felbuzdulva az állatkert azt tervezi, hogy más állatok mindennapjaiba és a náluk végzett orvosi beavatkozásokba is bepillantást enged az internetes közönségnek – mondta Kate Baker, az intézmény szóvivője. Az állatkertnek egy kampány révén sikerült összegyűjtenie a pingvin ellátásához szükséges 10 ezer dollárt (1,9 millió forint) és további 8 ezret, amelyet a 30 ezer dollárba kerülő hazaútjára fognak fordítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik