Nagyvilág

Félmillió fontos eladó páholy a Royal Albert Hallban

A második szinten lévő, ötüléses páholyért 170 millió forintnak megfelelő összeget kérnek.

A páholyt áruló Harrods Estates képviselői kedden számoltak be a rendkívüli lehetőségről. Mint lefestették: pazar ajándék lehet, hiszen a koncertterem legjobb ülőhelyeiről van szó. A boksz az utolsó az eredeti faburkolatú, tükrökkel ékesített páholyok közül. Elhelyezkedése pedig kétségtelenül pompás: a keleti oldal második szintjéről kitűnő rálátás nyílik a központi színpadra.

“A Royal Albert Hallban nagyon ritkák az eladó páholyok, azok pedig még ritkábbak, amelyek még megőrizték eredeti külsejüket, tehát arra számítunk, hogy nagy lesz iránta az érdeklődés” – jelentette ki Shirley Humphrey, a Harrods Estates eladási és marketingigazgatója.

Bár a páholyért elkért 550 ezer fontért (171 millió forint) már kéthálós lakást lehet venni a közeli elegáns Chelsea negyedben, a Harrods Estates szerint az ár nagyon is méltányos. Két évvel korábban több mint egymillió fontért értékesítettek egy másik páholyt.

A londoni hangversenytermet 1871-ben nyitotta meg Viktória királynő. Az építkezéshez szükséges pénzt úgy teremtették elő, hogy 999 évre szóló bérlelet kínáltak nézőtéri székekért, egyenként száz fontért. Viktória királynő húsz ülőhely árát fizette ki, az uralkodócsaládnak ma is van páholya az Albert Hallban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik