Nagyvilág

Részegen irányított repülőket

A coloradói légiirányító szervezetében a megengedett alkoholszint kétszeresét mérték. Idén ez már a sokadik hasonlóan ijesztő eset az Egyesült Államokban.

A veteránnak számító légiirányító július ötödikén bukott meg egy rutinellenőrzés alatt – közölte a denveri ABC7News. A férfi akkor már hat és fél órája dolgozott a majdnem 740 ezer négyzetkilométeres légteret ellenőrző denveri légiirányítási központban.

A meg nem nevezett légiirányítót azonnal eltávolították a központból, és választás elé állították: lemond, vagy rehabilitációs programban vesz részt. A rehabot választotta – mondta el egyik családtagja az ABC7News-nak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 25 éve légiirányítóként dolgozó férfi irányíthat-e repülőgépeket a jövőben.

Az amerikai légiirányítók az idén már több hasonlóan veszélyes eset miatt kerültek be a hírekbe. Az amerikai repülési hatóság (FAA) légiirányításért felelős vezetője áprilisban kénytelen volt lemondani posztjáról, miután pár héten belül több irányítóról is kiderült, hogy elaludt munka közben, magára hagyva leszálláshoz készülődő gépeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik