Nagyvilág

Leültették a Pink Floyd-gitáros fiát Károly herceg megtámadásáért

Majdnem másfél évet kapott David Gilmour fia, aki tavaly részt vett a brit trónörökös autókonvoja elleni támadásban.

A cambridge-i egyetemen tanuló 21 éves Charlie Gilmourt egy dél-londoni bíróság pénteken 16 havi letöltendő szabadságvesztésre ítélte, a tavaly decemberi támadásért. A vád szerint szemeteskukát vágott a Károly walesi herceget és feleségét szállító konvoj egyik járművéhez, bezúzva annak ablakát.

Az ifjú Gilmour szervezetében a rendőrségi vizsgálat során jelentős mennyiségű LSD-t és váliumot mutattak ki. Ügyvédje szerint a fiatalember olyan mértékű kábítószeres befolyásoltság alatt állt az incidens idején, hogy semmire nem emlékszik a történtekből. A bíróság azonban ezt nem fogadta el enyhítő körülményként.

A brit trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő Rolls-Royce-át és a testőröket szállító kísérőjárműveket december 9-ének éjszakáján támadták meg feldühödött diákok London egyik legelegánsabb bevásárlóutcájában, a Regent Streeten. A támadók megrugdosták a jármű oldalát, a kocsihoz egy festékesdobozt vágtak, betörték egyik ablakát, és az ablakon keresztül valaki egy bottal meg is szúrta a trónörökös hitvesét.

A különleges kiképzésű Rolls-Royce a támadás után úgy nézett ki, mintha a roncstelepről hozták volna ki: bal első ablaka be volt zúzva, oldalát horpadások borították, bal hátsó sárvédőjén és ajtóoszlopán pedig hatalmas fehér festékfoltok éktelenkedtek. A kocsit mindazonáltal többheti munkával helyrehozták, és ez a Rolls-Royce szállította Kate Middletont, Károly elsőszülött fiának, Vilmos hercegnek a menyasszonyát az idén áprilisban megtartott világraszóló esküvő helyszínére, a londoni Westminster-apátsághoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik