Nagyvilág

A brit trónörököst is lehallgathatta a bulvárlap

Károly herceg és felesége üzenetrögzítőjéhez is hozzáférhetett a telefonlehallgatási botrány miatt megszűnt brit bulvárlap.

A brit Guardian információi szerint a rendőrség nemrégiben figyelmeztette Károly walesi herceget és feleségét, hogy őket is lehallgathatta a News of the World. A Guardian ezt az információ szabadságát biztosító törvény alapján megkapott rendőrségi iratokra hivatkozva állította. A lapnak a brit királyi udvar egyik tagja is megerősítette, hogy a rendőrség felkereste a brit trónörököst, és figyelmeztették a lehetséges lehallgatásra.

A News of the World botránya öt éve éppen a királyi család tagjainak lehallgatása miatt robbant ki. A bulvárlap királyi tudósítóját 2007 januárjában börtönbüntetésre ítélték az eset miatt. Akkor a rendőrség a királyi háztartás öt tagját nevezte meg, mint áldozatot: Harry és Vilmos hercegeket, valamint a személyzet három tagját.

A Guardiannek kiadott rendőrségi iratokból azonban kiderült, hogy a királyi udvar másik három tagját már 2006-ban figyelmeztette a Scotland Yard, hogy ők is a bulvárlap áldozatai lehetetek, további kettőt pedig 2009-ben, amikor a Guardian újra foglalkozott az üggyel. Az ő nevüket nem hozták nyilvánosságra, de a Guardian úgy tudja, hogy mindannyian a királyi családhoz tartoznak, és nem a személyzethez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik