Nagyvilág

Elfogták a San Franciscó-i Picasso-tolvajt

Elfogták azt a férfit, aki fényes nappal lopott el egy negyedmillió dollárt érő Picasso-rajzot egy San Franciscó-i galériából.

Az amerikai hatóságok Kaliforniában vették őrizetbe a New Jersey-i férfit, aki kedden lopta el Pablo Picasso 1965-ben készült alkotását. A férfi egyszerűen besétált a galériába, leemelte a rajzot, majd taxival távozott.

A hatóság egy nappal később tartoztatta le a harmincéves férfit, akit egy közeli étterem biztonsági kamerája vett fel, ahogy a képpel a kezében távozik. A galériában nem voltak kamerák.

A rendőrség közlése szerint Mark Lugo már nagyon közel állt ahhoz, hogy továbbadja a képet. A meglopott galéria tulajdonosa szerint a tolvaj „szépen és hozzáértően” csomagolta be szállításra a rajzot, amely sértetlen maradt – írta a San Francisco Chronicle.

Az 1965-ben készült Tete de Femme című alkotásra egy New York-i árverésen tett szert a San Franciscó-i kiállítóhely, a rajz értékét 250 ezer dollárra taksálják.

“Volt néhány álmatlan estém” – mondta Rowland Weinstein, a nevét viselő galéria vezetője. “Nagyon, nagyon szerencsésnek érzem magam, megkönnyebbültem, hogy a Picasso sértetlen, és épen kerül vissza” – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik