Nagyvilág

Schmitt Pál is megy a monacói herceg esküvőjére

A szertartáson jelen lesz Nicolas Sakozy francia elnök, XVI. Károly Gusztáv svéd, II. Albert belga király, Christian Wulff német és Mary McAleese ír államfő.

Schmitt Pál köztársasági elnök is részt vesz II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock esküvőjén, amelyre állam- és kormányfőket, királyi házak tagjait, valamint a művészvilág és a sport csillagait is várják.

A pénteki polgári ceremónia után a szombati egyházi szertartáson jelen lesz Nicolas Sakozy francia elnök, XVI. Károly Gusztáv svéd, II. Albert belga király, Christian Wulff német és Mary McAleese ír államfő. Messziről érkezik III. Letsie, Lesotho királya.

A trónörökösök közül részt vesz Vilmos Sándor holland, Frigyes dán, Haakon norvég és Fülöp belga herceg, valamint Viktória svéd hercegnő. Nagy-Britanniából Edward herceg érkezik, de meghívást kapott Viktória hercegnő öccse és húga, Fülöp herceg, illetve Magdolna hercegnő is. A thai királyi ház is képviselteti magát.

A művészvilág csillagai is megtisztelik az esküvőt, Andrea Bocelli olasz tenor éppúgy szerepel a vendéglistán mint Renée Fleming szoprán vagy épp Roger Moore színész. A divatvilág krémje is Monacóban gyülekezik, Giorgio Armani – a menyasszonyi ruha tervezője -, Roberto Cavalli, Karl Lagerfeld valamint Naomi Campbell és modelltársa, Karolina Kurkova is jelen lesz a ceremónián.

Kiemelkedő sportolók sem maradtak le az illusztris vendéglistáról, Szergej Bubka egykori rúdugró és Franziska van Almsick úszócsillag szintén meghívást kapott. Patrice Evre francia futballista és Gerhard Berger visszavonult Forma-1-es pilóta sem maradhatott ki a vendégek sorából.

A francia elitet Bernard Arnault, a leggazdagabb európai képviseli Bernadette Chirac, Jacques Chirac volt francia elnök neje mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik