Nagyvilág

Képregény bin Laden megöléséről

Képregény írt az Oszama bin Laden halálával végződött amerikai katonai akcióról Hollywood legismertebb katonai tanácsadója.

A világ legkeresettebb terrorvezérének megöléséről szóló képregény fog megjelenni az Egyesült Államokban – közölte az alkotás kiadó IDW Publishing. A legrejtélyesebb amerikai különleges egység, a SEAL Team 6 által teljes titokban végrehajtott pakisztáni akciót igyekeztek minél élethűbben bemutatni, de írója elismerte: egyes részeknél kénytelenek voltak a fantáziájukra hagyatkozni.

Az IDW egyik szerkesztője szerint a képregény a lehető legpontosabb beszámoló lesz a bin Laden halálával végződött akcióról. Az egykori tengerészgyalogos szerint csak a rajtaütésben részt vett katonák tudnák jobban elmondani a történetet.

A képregényt az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált Dale Dye írta feleségével. A 67 éves férfi mint „A Katonai Tanácsadó” ismert Hollywoodban, ahol olyan filmeknek adta szakértelmét mint a Ryan közlegény megmentése, vagy a Szakasz.

A képregény szeptemberben fog megjelenni az Egyesült Államokban. A bevételek egy részét jótékony célra ajánlotta fel a képregény kiadója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik