Nagyvilág

Vagyonokért árulják a náci Goebbels kéjlakjait

Hitler propagandaminiszterének két luxusingatlanjára keres vevőt Berlin városa, amely milliós vételárat remél az eladásból.

A licit egyik tárgya egy 6440 négyzetméteres telek Schwanenwerder festői szigetén, 83 méter hosszú saját partszakasszal és kikötővel a Wannseen, Berlintől délnyugatra – írta meg a Bild.

A területen jelenleg egy modern bungaló áll, ezt a politikai tanulmányokkal foglalkozó Aspen Intézet használta egészen tavalyig. A II. világháború végéig Joseph Goebbels luxusvillája állt a telken, ahol a propagandaminiszter nagyvonalú fogadásokat adott, de szeretőivel – jellemzően a közeli Babelsberg stúdióban dolgozó színésznőkkel – is oda vonult vissza. Az ingatlan értékét hozzávetőleg hárommillió euróra becsülik.

A másik ingatlan egy waldhofi vadászlak Berlintől mintegy 15 kilométerre északra. Valójában egy hatalmas villáról van szó, a földszintes épületben 30 szoba van, a száz négyzetméteres szalont kandalló melegíti fel. A házban filmvetítésekre alkalmas különterem is található. Goebbels ezt is szerelmi kalandjaihoz vette igénybe, a világháború után a keletnémet hatóságok használták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik