Nagyvilág

Elindították a lengyel EU-elnökség hivatalos honlapját

Varsó július elsejével Magyarországtól veszi át az Európai Unió elnökségi feladatait.

Lengyelország szerdán elindította a lengyel EU-elnökség hivatalos honlapját. A www.pl2011.eu címen található internetes oldalon lengyel, angol, francia és német nyelven olvashatók a július 1-jével kezdődő EU-elnökség programjai és legfontosabb eseményei, továbbá információk Lengyelországról és a lengyel kultúráról.

Mikolaj Dowgielewicz, az EU-elnökségre való felkészülésért felelős külügyminiszter-helyettes szerint a honlap olyan dinamikus és színes, hogy nemcsak a tisztségviselőket és diplomatákat, hanem az állampolgárokat is érdekelni fogja, ha belenéznek.

A honlapon az olvasó eseménynaptárt, az Európai Unióról és Lengyelországról szóló információkat, valamint művészetről, filmről, színházról, zenéről, tudományról is számos tudnivalót talál. Egy videoblog a lengyel elnökség különböző aspektusait mutatja be kevésbé hivatalos módon.

A külügyminisztérium egy Lengyelországról szóló ismertetőt (About Polska) és szakácskönyvet (cuisine.pl) is készített lengyel ételkülönlegességek receptjeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik