Külföld

Szerbia felosztaná Koszovót?

admin
admin

2011. 06. 16. 07:29

"Nagy-Albánia" megteremtésének terve politikai realitás, és Szerbiának minden eshetőségre fel kell készülnie a koszovói rendezést illetően – mondta a szerb állami tévében Boris Tadic államfő.

Ellenzem a nagy nemzetállamok megalakulását a Balkánon, mert ez beláthatatlan következményekkel jár, de Szerbia arra az esetre is felkészült, ha a nemzetközi közösségben valaki továbbra is hajlana “Nagy-Albánia” megteremtésére – mondta Boris Tadic.

Tadic szerint a határmódosítások instabilitási tényezőt jelentenek, de Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltása is határmódosításra tett kísérlet volt.

A szerb államfő azt mondta, hogy Koszovó jogállását illetően egyik megoldásról sem szeretne állást foglalni, de megjegyezte: Koszovó felosztása is egy legitim elképzelés.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.