Nagyvilág

Lemondott a zöldségekről minden tizedik lengyel

Minden tizedik lengyel lemondott a zöldségfélék fogyasztásáról a németországi hasmenésjárvány miatt - derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.

Az ING Bank június elején elektronikus úton felmérést végzett ügyfelei között, megkérdezve tőlük, hogy a németországi járvány, amelyet egyes vélemények szerint fertőzött uborka terjeszt, milyen hatással van vásárlási szokásaikra.

Több mint 20 ezren válaszoltak a kérdésre. Kiderült, hogy minden tizedik lengyel lemondott a zöldségfélék fogyasztásáról. A többi megkérdezettnek mintegy fele úgy döntött, hogy csak lengyel eredetű primőr zöldségféléket vásárol. A többiek figyelmen kívül hagyják a fertőzött spanyolországi uborkáról szóló jelentéseket, és továbbra is vásárolnak zöldségféléket, függetlenül attól, hogy melyik országból származnak.

A kereslet visszaesése miatt csökken a zöldségfélék ára, ami választás elé állítja a kereskedőket: vásároljanak továbbra is primőr árut, kockáztatva, hogy nyakukon marad az áru, vagy várjanak a megrendeléseikkel, amíg nem tisztul a helyzet a zöldségpiacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik