Nagyvilág

Gyilkos hőhullám Amerikában

Legalább 5, hatvan évnél idősebb, egészségügyi problémákkal küszködő ember halt meg az Egyesült Államok keleti részét csaknem két hete sújtó hőhullám következtében.

Egy 69 éves, nyugdíjas otthonban lakó férfi azért halt meg, mert tolókocsijában csütörtökön három órán keresztül felügyelet nélkül maradt a tűző napon, miután megkérte az ápolókat, hogy tolják ki levegőzni. Az eset Milwaukee államban történt, ahol a hőmérséklet elérte az arrafelé rekordnak számító 36 fokot. A hatóságok dél és este 8 közötti időszakra hőségriadót rendeltek el.

Maryland és Tennessee államból 2-2 halálesetet jelentettek. Az első államban két, 65 évnél idősebb ember halálát a szervezetük tartós és ismételt, szervi bajokkal is tetézett túlmelegedése okozta.

Tennesseeben egy 75 éves asszonyra, aki nem kapcsolta be az egyébként üzemképes légkondicionáló berendezését, élettelenül találtak rá a lakásában. Egy 60 éves túlsúlyos, cukorbeteg férfi pedig akkor halt meg, amikor tolókocsistól leesett a furgonjába vezető rámpáról és sokáig feküdt magatehetetlenül a napon, míg végül a járókelők kihívták a mentőket.

Csütörtökön és pénteken New Yorkban, Washingtonban, Atlantában és Detroitban is veszélyes mértékű túlmelegedésre számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik