Nagyvilág

Újabb robbanások rázták meg Tripolit

A NATO gépei még hétfő este leromboltak egy távközlési központot a líbiai fővárostól nyugatra.

Erős robbanások rázták meg kedd reggel Tripolit, ami arra utal, hogy a NATO ismét intenzív légitámadást hajtott végre a líbiai főváros ellen – közölték hírügynökségek szem- és fültanúkra hivatkozva. Detonációk hallatszottak már az éjszakai órákban is. A líbiai tévé szerint az al-Karama városnegyedet érték légicsapások.

A NATO gépei hétfő este leromboltak egy távközlési központot Tripolitól nyugatra, és ezzel az ország egyes területeit elvágták a telekommunikációs hálózattól. A híradásokban hangsúlyozzák, hogy a “keresztes hadjáratot folytató gyarmatosító agresszorok” egy polgári rendeltetésű távközlési központot semmisítettek meg.

A felkelők jelenleg Líbia keleti részét, továbbá az északnyugati Miszráta várost és a tunéziai határ közelében fekvő hegyvonulatokat tartják ellenőrzésük alatt. Viszont a NATO segítségnek szánt légicsapásai ellenére sem tudtak előrenyomulni a főváros irányába, Tripolit a Moammer el-Kadhafi líbiai vezetőhöz hű, jobban felszerelt katonai egységek védik. Hétfőn a felkelők elfoglalták a Tripolitól délnyugatra fekvő Jafrán városát.

Háled Káim líbiai külügyminiszter-helyettes szerint a kormányerők órák alatt vissza tudnák foglalni a felkelőktől az ország nyugati részén fekvő hegyeket, de nem teszik, mert el akarják kerülni a polgári áldozatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik