Nagyvilág

A NATO lecsapott Kadhafira

Főhadiszállását bombázták légi fegyverekkel a szövetségesek. Nem tudni, hol volt a diktátor.

Moammer Kadhafi líbiai vezető tripoli főhadiszállására mért csapást a NATO légiereje hétfőre virradóra. Tripoli közepén fekvő Báb-el-Azizíja épületkomplexumba, Kadhafi főhadiszállásába éjfél után két hatalmas rakéta vagy bomba csapódott be – mondta el a helyszínre vitt külföldi újságíróknak a létesítmény egyik őre.

A líbiai kormány egyik tájékoztatási tisztviselője azt állította, hogy 45 ember megsebesült a támadásban, közülük 15 súlyosan, többeket pedig még keresnek. A tisztviselő állítását független forrásból nem lehetett ellenőrizni. Korábban négy sebesültről szóló hírek láttak napvilágot.

Egyelőre nem tudni, hogy Kadhafi hol tartózkodott a támadás idején.

Hírügynökségek tudósítói úgy tapasztalták, hogy a légicsapás teljesen lerombolta Kadhafi irodáját, a szemben lévő tárgyalótermet pedig részben megrongálta. A két rakéta vagy bomba súlyosan megrongált egy többszintes épületet, valamint egy másik épületet is.

A hétfő hajnali légicsapás egy nappal azután történt, hogy a Kadhafi-erők a hét végén rakéták és gránátlövedékek áradatát zúdították a kormányellenes felkelők kezén lévő Miszráta városára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik