Nagyvilág

Folytatódik Berlusconi botránypere

Az olasz kormányfő több évnyi börtönbüntetést is kaphat kiskorú prostituálásáért.

Folytatódik Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök pere egy nappal azt követően, hogy a jobbközép kormánypártok súlyos vereséget szenvedtek a helyhatósági választások második, hétfői fordulóján. A kormányfő nem lesz jelen a keddi bírósági meghallgatáson, ahol ügyvédje várhatóan megkérdőjelezi majd a testület jogosultságát az eljárás lefolytatásával kapcsolatban – adta hírül az AFP.

A 74 éves Berlusconit kiskorú prostituálásával és hivatali visszaéléssel vádolja a hatóság, amiért egy 17 éves marokkói származású táncosnő szexuális szolgáltatásait vette igénybe. Az eljárást kezdeményező milánói ügyészség szerint a kormányfő később hivatali befolyásával visszaélve segítséget nyújtott a Ruby becenévre hallgató hölgynek, akit egy alkalommal lopáson ért a rendőrség. A feltételezések szerint Berlusconi így akarta elkerülni, hogy nyilvánosságra kerüljenek a magánrezidenciáján megrendezett, az olasz sajtó által csak “bunga-bunga” partikként aposztrofált erotikus töltetű rendezvények.

Az olasz kormányfő – aki ellen számtalan eljárás zajlik jelenleg is – tagadja az ellene felhozott vádakat. Berlusconi ellen azt követően indítottak eljárást, hogy az olasz alkotmánybíróság január 13-án módosította a kormányfő mentelmi jogával kapcsolatos jogszabályt. Olaszországban bűncselekménynek számít, ha valaki kiskorúnak fizet a szexuális szolgáltatásáért cserében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik