Nagyvilág

Szexuális zaklatással vádolnak egy francia minisztert

Lemond miniszteri posztjáról a francia kormány egyik tagja, miután szexuális zaklatással vádolták meg beosztottai.

Szombaton nyilvánosságra hozott nyilatkozatában Georges Tron közigazgatási államtitkár visszautasította és kitalációnak nevezte az őt szexuális zaklatással gyanúsító állításokat. A Le Parisien című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy nem akar teher lenni a kabinetben, és “idióta” lenne, ha nem vetődne fel benne a lemondás gondolata. Azt is mondta, hogy nincs nagy nyomás rajta a jobboldali kormány részéről. “Ha lesz bejelentenivalóm, értesítem majd erről Nicolas Sarkozy köztársasági elnököt és Francois Fillon miniszterelnököt” – jelentette ki. Utóbbival egyébként pénteken találkozott is.

Az ügyészség szerdán közölte, hogy előzetes nyomozásba kezdett, mert a draveili önkormányzat két korábbi alkalmazottjának ügyvédje szexuális zaklatással vádolta meg Georges Tront. “Ha a vádak megalapozottak, szexuális támadás és erőszak miatt indítunk eljárást” – nyilatkozta Marie-Suzanne Le Queau ügyész. A bizonyítékok megvizsgálása után az ügyészek döntenek arról, hogy ejtik az ügyet vagy továbbküldik azt egy vizsgálóbírónak.

Kedden Tron még úgy nyilatkozott, hogy csak “az óceán túlpartján történtekre válaszul” próbálják besározni, utalva ezzel Dominique Strauss-Kahn IMF-vezérigazgató és potenciális szocialista elnökjelölt néhány nappal ezelőtti New York-i őrizetbe vételére ugyancsak szexuális erőszak kísérlete és zaklatás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik